jueves, 26 de septiembre de 2013

III JEFR "Queering: putes, mares i santes, o no" 30 i 31 d’octubre / 1- 2 i 23 de novembre – 2013 - Palma de Mallorca

III JEFR "Queering: putes, mares i santes, o no" 30 i 31 d’octubre / 1- 2 i 23 de novembre – 2013 - Palma de Mallorca

Les persones que integren el programa són:

Rosa Cursach Salas, co-organitzadora de les Jornades, encarregada de l'acte d'obertura, sobre la construcció necessària de genealogies feministes.

Brigitte Vasallo; periodista, mediadora intercultural i activista de relacions sexo-afectives alternatives, que impartirà el taller “Occupy el amor: sobre amores en red y otras revueltas cotidianas”; presentarà la seva primera novel•la “PornoBurka. Desventuras del Raval y otras f(r)icciones contemporáneas” i com a integrant del Colectivo Cautivo, grup que es dedica a la mediació intercultural des de la música, serà la DJ de la festa de cloenda de les Jornades: “Zorras, perras y marujas sonoras”

Susana Nieri, directora de cine argentina que viatge expressament per a realitzar un taller a partir de la projecció de dues pel•lícules: “Ella se lo buscó” i “El Toro por las astas”, sobre violència física la primera i embarassos no desitjats en adolescents, la segona. Es tracte de dos pel•lícules documentals a partir de dos fets reals que varen tenir un gran impacte social a Argentina.

Alicia Bisier, artista multi disciplinar valenciana, que realitzarà un recital/performance i presentació de Haikus: “El Ekilibrio del Haiku”. També realitzarà un taller de tres dies: “Kuerpo y Poesía”

Desde Sao Paulo, Brasil, participarà María Eugenia Cordero, artista plàstica, que presentarà una col•lecció/instal•lació de dibuixos pensada especialment sobre els eixos de les Jornades i a partir de la pel•lícula “Caótica Ana”, de Julio Medem. La instal•lació dur per títol “Las líneas que me forman” i revisa el constant devenir des del que construïm les nostres identitats.

Sobre maternitats i resistències, Caterina Canyelles Gamundí, sociòloga, ens presentarà un taller sobre el seu treball “Subvertint l’ordre de gènere hegemònic. L’experiència de les preses del Partit Comunista del Perú- Sendero Luminoso”.

Des del grup d’investigació Desigualtats, gènere i polítiques publiques (UIB),María Gómez Garrido, juntament amb Montse Neira, autora del llibre “Una mala mujer” ens presentaran un taller per de construir l’estigma social sobre el treball sexual i les dones treballadores del sexe.

Per abordar el tema de la construcció de l’autonomia enfront de les violències creuades tals com racials, gènere i classe, Andrea Beltramo, activista feminista i co-organitzadora de les Jornades realitzarà el taller “Cuerpos propios, políticos, en resistencia y vida: eyaculando violencias desde la autonomía”

Grace Trujillo, durà endavant el taller “Queerizar y trans-formar los feminismos y la protesta sexual: genealogías subalternas, intersecciones múltiples y resistencias” en el que analitzarà els orígens subalterns de les teories i pràctiques feministes queer a partir del recorregut a través de les nostres genealogies polítiques, afectives i teòriques, escrites “desde los márgenes”

Mireia Sallarès, artista visual catalana, ens presenta el seu projecte trans-disciplinar realitzat a Mèxic “Las Muertes Chiquitas”, sobre els orgasmes, el plaer, el dolor, el poder, la violència i la mort en les dones. Pel•lícula documental que acompanyarem d’un workshop.
con Brigitte Vasallo y 9 personas más.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.