miércoles, 29 de febrero de 2012

El INSTITUTO CATALÁN DE LA MUJER PROPONE ABOLIR LA PROSTITUCIÓN EN CATALUNYA

Montse Gatell por lo visto no se ha enterado que las alternativas a la prostitución son nulas o apenas nada... trabajos precarios, con sueldos que no cubren las necesidades básicas y que tampoco se hacen por placer sino, por pura necesidad de tener que ganar dinero... tanto es así que estos trabajos...a estas alternativas sólo se acojen aquellas mujeres que realmente lo pasan mal..¿cómo se puede llenar la boca de demagogía? ¿quién es ella para decir que a las prostitutas y prostitutos se nos despoja de intimidad y dignidad? ¿acaso cada persona no ha de ser responsable de su intimidad y dignidad?  Solamente se despja de intimidad y dignidad cuando se obliga con la fuerza violenta, con las amenazas, cuando está en juego la vida, perder la vida, porque la vida no se puede devolver...pero no las circunstancias personales que cada persona tiene que afrontar las suyas.
Y lo que es violencia realmente es que se nos quiera callar,  que  sólo se nos instrumentaliza, y se nos discrimina desde las propias instituciones que han de velar por el bienestar del ciudadano. Los clientes ya los controlamos nosotras...
Eso si las condiciones en las que se ejercen  no las han de poner terceros...si no las propias personas que deciden prostituirse.

Barcelona, 26 feb. (EFE).- La presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, ha demanat "valentia política" al Govern, al qual ha proposat que abordi, per primera vegada, el camí de l'abolició de la prostitució i no pensi en la regularització d'aquesta activitat com s'ha fet fins ara.




En una entrevista amb Efe, Gatell ha revelat que ha fet aquesta proposta a membres del Govern i que ha tingut una "resposta molt positiva", encara que reconeix que es tracta d'un "abordatge molt difícil" que confia que s'emprengui en aquesta legislatura.
"L'abordatge és molt difícil, però s'ha de fer amb molta valentia política, posant totes les cartes sobre la taula i que les vegi tothom", ha assenyalat Gatell, que va ser alcaldessa de Castellar del Vallès (Barcelona) durant quatre anys.

"No podem deixar de parlar de tots els aspectes de la prostitució amb valentia, fins ara no s'ha fet, no ho han fet els governs anteriors i, de moment, tampoc ho ha fet aquest en l'any que porta de govern", ha reconegut.

Montse Gatell, que és partidària de prohibir els anuncis de prostitució a la premsa com un obstacle més per accedir a ella, ha explicat que és abolicionista: "no vull que cap dona visqui d'això, vull abolir perquè és molt improbable que es pugui legalitzar de manera que legitimem una situació que desposseeix les dones de la seva intimitat i la seva dignitat".
El grup interdepartamental de treball sobre prostitució, que té previst reunir-se els pròxims dies, té l'assumpte sobre la taula, encara que, segons Gatell, treballen des del punt de vista dels drets de les dones.
"La prostitució és una forma de violència contra les dones perquè és abús, agressió física, confinament en condicions indignes per a qualsevol persona", ha dit la presidenta de l'ICD.
"Hi ha un aspecte de la prostitució del qual es parla de manera molt tangencial -ha advertit Gatell- i és que és un negoci molt lucratiu, que mou molts diners i que hi ha molta gent que se'n beneficia, parlo de les màfies, dels amos de bordells, dels comerços de la frontera i també de municipis".
Per això, la presidenta de l'ICD considera que l'abolició de la prostitució s'ha d'abordar des de diferents àmbits. "El que ens toca a nosaltres -ha afegit- és defensar la dignitat de les dones, i no és viure en plenitud de drets estar sotmesa a la tirania de la prostitució, i no parlo de moralitat, parlo de drets".
"Trobaríem molt poques dones que siguin prostitutes per plaer", ha subratllat Gatell.
La presidenta de l'ICD ha reconegut que l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, té "un problema immens" amb la prostitució a la ciutat "i no s'arregla amb ordenances de civisme, és un problema molt greu i bàsic de la ciutat".
"Sé que qualsevol determinació no serà acceptada per tots els sectors, però els governs han de decidir i si l'ICD pot tenir alguna influència, farem que el debat no s'acabi i es prengui una decisió que sigui l'abolició, perquè no es pot regularitzar una falta d'exercici de drets".
Per a Gatell, també és important parlar "dels que es lucren amb aquest negoci i dels consumidors de la prostitució".
"¿Penalitzar-los? Bueno mirem-ho, el que no pot ser és que les pròpies prostitutes siguin doblement victimitzades, perquè aquestes dones tenen unes dificultats tremendes en el seu entorn, i hem d'assistir-les, veure el seu entorn, veure possibles treballs fora de la prostitució, formació, suport familiar i social", ha afirmat.
Gatell ha posat com a exemple el cas d'Holanda, on es va optar per regularitzar la prostitució. "Preguntem a Holanda si els ha funcionat bé regularitzar la prostitució i tenir les dones en aparadors", ha remarcat.
L'exconsellera de Justícia, la socialista Montserrat Tura, que va impulsar un intent de regularitzar la prostitució a Catalunya, es va topar amb les reticències d'algunes de les seves coreligionàries de partit que eren abolicionistes i per això no va prosperar el seu decret de regularització.

Segons Gatell, l'opinió majoritària de les dones de CiU no va per la regularització, encara que quan aquest assumpte arribi a la sectorial del partit "segurament hi haurà opinions diverses".



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.