viernes, 21 de febrero de 2014

Detenidos una red que esclavizaba mujeres en el Camp de Tarragona

 http://www20.gencat.cat/portal/site/mossos/menuitem.b2ad9ea273248607aacf3010b0c0e1a0/?vgnextoid=2b9d566422741310VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&vgnextfmt=detall&cod_noticia=248811&vgnextchannel=2b9d566422741310VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD

Les víctimes eren captades per l’organització criminal al seu país d’origen i eren obligades a exercir la prostitució sota amenaces 

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea d’Investigació Criminal de Tarragona van detenir i imputar penalment el  passat 18 de gener quatre homes, d’edats compreses entre els 40 i 48 anys, dos d’ells de nacionalitat espanyola, albanesa i eslovaca, respectivament, veïns de Salou (Tarragonès), com a presumptes autors dels delictes de pertinença a organització criminal, tràfic d’éssers humans, agressió sexual, lesions, amenaces i falsificació documental.
 
La investigació policial va iniciar-se al mes de maig de 2013 arran d’una denúncia de desaparició d’una dona albanesa que exercia la prostitució a les carreteres del Camp de Tarragona.
 
Gràcies a aquesta informació, els Mossos d’Esquadra van aconseguir desarticular una xarxa de prostitució en la que els  detinguts, mitjançant l’engany, captaven noies d’Europa de l’Est amb pocs recursos econòmics  i responsabilitats familiars al seu país, i els prometien un futur laboral qualificat al nostre país.
 
Les dones, una vegada arribaven al Camp de Tarragona, eren obligades a exercir la prostitució en carreteres secundàries i en pisos il·legals de la zona. Els proxenetes les agredien física i sexualment  i les extorquien amb l’amenaça  de matar-les, tant  a elles com als seus familiars si no acataven les seves ordres.
  
Segons manifestacions de les víctimes, els proxenetes les obligaven a desplaçar-se en taxi a diferents punts quilomètrics del territori i, una vegada finalitzaven el servei amb els clients, els hi havien d’entregar els diners.
 
Els investigadors, amb els indicis recollits, van poder establir que els quatre membres formaven una organització criminal dedicada a l’explotació sexual de dones. Per aquest motiu, el passat 19 de gener la policia va dur a terme a Salou (Tarragonès) dues entrades i perquisicions en dues vivendes en les quals van intervenir diversa documentació falsificada, bitllets d’avió, diners en metàl·lic i   moneda estrangera.
 
L’operació policial continua oberta i no es descarten noves detencions en relació amb aquest cas.
 
Els tres detinguts van passar a disposició judicial el 20 de gener al jutjat d’Instrucció núm. 5 de Tarragona i el jutge va decretar per a dos d’ells el seu ingrés a presó i pel darrer la seva llibertat amb càrrecs. Pel que fa a l’imputat, haurà de declarar en seu judicial quan sigui requerit pel jutge.
 
 
Àrea de Comunicació
Tarragona, 20 de febrer de 2014

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.